04-02-2010

Thema gezonde voeding

Beste ouder(s),

In onze klas werkten we twee weken rond het project "gezonde voeding".
Omdat gezonde voeding voor onze kleuters wat abstract was, werkte ik rond "het huis van de familie versluis".
De familie versluis, die woonde in een heel raar huis. Het lijkt wel op een driehoek, met allemaal verschillende kamertjes. (de voedingsdriehoek)
Elk familielid had zijn lievelingsplekje. Sport, bakkerskamer, groentenkamer, enz. Er was natuurlijk ook eentje die niet van gezonde voeding hield en stiekem op zolder ging snoepen. Dat vonden de kinderen grappig.

We gingen samen op pad door het huis en ontdekten heel wat verschillende voedingsmiddelen. Zo leerden we veel over gezonde en ongezonde voeding.

Elke dag was er fruitdag en dat viel wel in de smaak. Toch waren de kinderen na twee weken blij dat ze in klas ook weer een koekje mochten eten.

We maakten een fruitmand met boetseerklei, mochten in de winkel spelen en gingen ook zelf boodschappen doen.
Daarvoor nogmaals dank aan de mama van Thibe (Natalie) en de mama van Aquene (Tamara)die met ons mee gingen om de veiligheid van de kinderen te garanderen.
Het was een leuke activiteit. Ze gingen in de winkel op zoek naar hun boodschappen en mochten ook zelf betalen. Het lastigste was natuurlijk het terugkeren, want alle zware tassen moesten door de begeleidsters gedragen worden. Dat was wat minder :-)

Op maandag kwam er een kok naar de school om samen met alle leerlingen soep te maken. De kleuters mochten rond gaan om te kijken naar alle chef-koks die de groenten aan het snijden waren. Met onze koksmuts aan, gingen we op pad.
Als de soep klaar was, mochten we proeven. Bij de meeste kleuters viel de soep in de smaak.

We sloten de gezonde week af, met een groot ontbijt. Cornflakes, brood, choco, confituur, actimel, pudding, fruit, enz. Noem maar op, het lag er allemaal. Samen mochten we onze buikjes vullen en ook juf Ulrike was er bij.

Op naar het volgende thema: "Pinokkio".

Groetjes
Juf Kimberly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten